Seminerler

  • 2016 YILI SEMİNERLERİ 

[toggle title=”GÖKÇE OYAL PÜSKÜLCÜ – ‘ FİNANSAL PERFORMANS ÖLÇÜMÜNDE KULLANILAN BAŞLICA KAVRAMLAR ‘”]
25.05.2016, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
GÖKÇE OYAL PÜSKÜLCÜ, Çimentaş A.Ş. Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi
Sayın Püskülcü Karşıyaka Anadolu Lisesi’nin ardından 2004 yılında Dokuz Eylül İşletme Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olmuş ve 2015 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik İşletmeciliği programında yüksek lisansını tamamlamıştır. Şu anda Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası A.Ş. de Finansman Şefi,  Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Eski iş deneyimleri arasında bankacılık sektörü, kredi risk yönetimi, hazine işlemleri ile borsa ve para piyasaları işlemleri yer almaktadır. Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Lisansı ve Türev Araçlar lisansına sahiptir. Ayrıca Yalın 6 Sigma Yeşil Kuşak sertifikası bulunmaktadır. Ana araştırma konuları‘İşlemsel Altı Sigma’, ‘Hazine Yönetimi’, ‘Nakit Akış ve Kur Riski Analizi’, ‘Kredi Risk Yönetimi’, ‘Stratejik Yönetim’dir.
Seminerine, işletmelerin devamlılığı için temel olan kar etmede geliştirilen stratejilerin güçlü mali yapıya dayandırılması,şirket faaliyetlerinin şirketi hedefe taşıyıp taşımadığı da mali analiz göstergeleri ile izleneceği bilgisini vererek başlayan Püskülcü, “Bir işletme kısa süreli olarak yeterli satış yapmadan ve kâr elde etmeden yaşayabilir, ama yeterli nakit stoku olmadan kısa sürede dahi kalıcı olması zordur.” diyerek finansal yapının en önemli unsurunun nakit akışı olduğunun altını çizdi, şirketlerdeki üst yönetimin  anahtar performans göstergeleri olan işletme sermayesi-nakit akış-net finansal pozisyon dengesinin nasıl kurulması gerektiğini, çalışmakta olduğu şirket üzerinden örneklerle aktardı.
Holding şirketlerinde nakit akış hazırlanma sürecinde departmanlar arası iletişime vurgu yapan Püskülcü, nakit akışın sadece finansman departmanı tarafından hazırlanan bir tablolar yığını olmadığını, doğru karar verebilmek ve doğru stratejiler geliştirebilmek için pazarlama-üretim-lojistik-satınalma-ihracat gibi veri sağlayıcı departmanların sürece dahil olmasının ve güncel bilgileri zamanında paylaşmasının önemini ifade etti.Etkin finansal risk yönetimi,bütçe disiplininin şirkette benimsenip uygulanmasının sağlanması, işletme sermayesi, karlılık ve maliyet yönetimi, fiyatlandırma gibi alanlarda diğer departmanlarla ilişkilerin işbirliğinin neden kritik olduğunu aktardı.
[/toggle]
[toggle title=”ÖZGÜR EYİOL – ‘ UYUMSUZ REKABET – MÜŞTERİNİZ SİZİ NASIL TERCİH EDER? ‘”]
31.03.2016, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
ÖZGÜR EYİOL, Girişimcilik Eğitimcisi
Lisans eğitimini 1998 yılında İTÜ İşletme Mühendisliği bölümünde tamamlayan Özgür Eyiol, edindiği bankacılık deneyiminden sonra üretim işletmelerinde muhtelif pozisyonlarda görev almıştır. 2010 yılından itibaren, başta girişimcilik konulu olmak üzere, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kârlılık kapasitelerini artırabilmelerine yönelik çok sayıda eğitim ve seminerler vermiştir.
Uzmanlık alanı, işletmeler için rekabetçi üstünlükler yaratabilecek farklılaşma stratejileridir ve bu konuya yönelik “Beklenmedik & Rekabet Üstünlüğü” isimli kitabı 2015 yılında yayımlanmıştır.
Uzmanlık alanı işletmeler için rekabetçi üstünlükler yaratabilecek farklılaşma stratejileri olan Eyiol seminerde,müşterilerin bizi tercih ederken bugünün pazar unsurlarına bakılması nasıl bakılması gerektiğini açıkladı.Rekabet üstünlüğü sağlayabilmek için müşterinin tercih etme sebebini yaratmanın şart olduğunu, bunun da sadece farklılaşmayla sağlanabileceğini, ayırtedici farklılaşmanınsa müşterinin yaşamına daha fazla konfor sağlayarak gerçekleştirilebileceğini anlattı. Bu konforun müşterilerin ihtiyaçlarına odaklanılarak düşünülmesiyle ortaya çıkartılabileceğini ifade eden Eyiol, farklılaşma,tercih edilebilirlik ve rekabet üstünlüğünün olmazsa olmazının inovasyon olduğunu hepimizin hayatında olan inovasyon örnekleri ile aktararak sunumunu tamamladı.
[/toggle]
[toggle title=”MURAT YATAĞAN – ‘ DİJİTAL PAZARLAMA METODLARI ve GOOGLE’ın SEO’YA BAKIŞ AÇISI ‘”]
11.03.2016, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
MURAT YATAĞAN, SEO Uzmanı, Eski Google Çalışanı
İzmir Ekonomi Üniversitesi 2008 Bilgisayar Mühendisliği mezunudur ve aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak  2010’a kadar çalışmıştır. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik İşletmeciliği bölümünde Yüksek Lisans çalışmasını 2010’da tamamlamıştır.

Mezuniyetinin ardından 2010’da Google İrlanda’da Product Quality Operations ekibinde Search Quality odaklı çalışmaya başlamıştır. Google’da çalıştığı 5 yıl içerisinde webspam’le savaşmış, süreç otomasyonu, webmaster topluluk yöneticiliği ve iş analistliği görevlerini sürdürmüştür. Türkiye’ye 2015’te dönüp dijital pazarlama sektördeki en büyük markalara danışmanlık veren SEM’de SEO Solution Lead olarak çalışmaya başlamıştır.
5 yıl boyunca Google İrlanda’da “Product Quality Operations” ekibinde Search Quality odaklı çalışan YATAĞAN seminerde, Google’da yaşadığı deneyimleri aktardı, başarılı olmak için farklı şeyleri denemek gerektiğini söyledi, teknik olarak mükemmel olmak yerine farklı alanlarda kendine birikimler katmanın önemini anlattı ve bir Mühendislik İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı mezunu olarak programın kendisine kazandırdığı farklı bakışlarından iş hayatında çok yararlandığını söyledi.
[/toggle]

  • 2015 YILI SEMİNERLERİ

[toggle title=”PINAR PİNZUTİ – ‘ FROM BIKE TO BUSINESS: BIKENOMIST ‘”]
23.11.2015, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
PINAR PİNZUTİ, Aktivist. 1979 Izmir dogumlu, BAL mezunu, filolog, pedagog, blogger,aktivist, dijital pazarlama uzmani. Toplumsal dönüsümün bireysel tercihlerle baglantili olduguna inaniyor ve bireylerin aliskanliklarinin degismesi ile sistemlerin degisecegini biliyor. Bireylere sunulan seçeneklerin aliskanliklarin degismesinde oynadigi rolün öneminin farkinda.
10 yil boyunca yurtdisinda yerel yönetimlerin vizyonlarinin insanlarin seçimlerine olan etkisini deneyimledikten sonra Izmir’de sürdürülebilir ulasim alternatiflerinin insan odakli kent planlama ile iliskisi üzerine konusuyor ve yaziyor.
FROM BIKE TO BUSINESS : BIKENOMIST
Sosyal girişimcilik temalı 23 Ocak 2015’teki 2. seminerde Pınar Pinzuti, 10 yıl boyunca yurtdışında yerel yönetimlerin vizyonlarının insanların seçimlerine olan etkisini deneyimledikten sonra İzmir’de sürdürülebilir ulaşım alternatiflerinden bisikleti ön plana alarak dünyadaki perspektifle birlikte İzmir’de yaptıklarını anlattı. Bir sosyal girişimcinin toplumsal bir ihtiyacı karşılayacak ve çözüm üretecek yeni bir fikre ve yaratıcılığa sahip, girişimci mantıkla hiç vazgeçmeyen, fikrinin etki alanını genişletebilen, böylece ona inanan insanları etrafında toplayabilen kişi olduğunu söyleyen Pinzuti, İzmir’de bisiklet kullanım alanlarının arttırılması için yaptığı çalışmaları aktardı. Şehir yaşamının kurgusunda otomobil odaklı düşünce ve yaklaşımın dünya üzerindeki sosyoekonomik etkisini rakamlarla verdi. Bir aktivist olarak Kordon Boyu’nun yaya ve bisikletliler için serbest hale gelmesi için yaptıkları yürüyüşü, metro ve izban trenlerine bisikletlerin kabul edilmesi için gerçekleştirilen eylemi, üniversite etkinliklerinde ve panellerde yaptığı konuşmaları ve süslü kadınlar bisiklet turunu anlatan Pinzuti, ekonomik olarak getirinin turizm, ulaşım altyapısı ve bisikletli ulaşımın yaygınlaştırılması konularında proje ve uygulama danışmanlığı ile sağlanabileceğini, bikeitalia örneği üzerinden yasaların değiştirme/durdurma gücüne sahip oluşumların bile mümkün olduğunu söyledi. Bisiklet kurye, bisiklet gezgini ve Hermes Bisiklet Cafe’yi sosyal girişim örnekleri olarak anlattı.
[/toggle]
[toggle title=”AYŞEGÜL GÜZEL – ‘ ZUMBARA: ZAMAN KUMBARASI ‘”]
14.11.2015, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
AYŞEGÜL GÜZEL, Girişimci, Zumbara.com’un Kurucusu. Hayalci, gönülden dinleyici, harekete geçici, topluluk kolaylastiricisi, hikaye anlaticisi ve bir bebek annesi. Istanbul ve Barselona’da gençlik pazarlama ajansi, moda ve inovasyon danismaligi gibi sektörlerde çalisti. Ardindan içindeki mutluluk izlerini izlemeye karar vererek tamamen yeni bir maceraya atildi; Türkiye’de ilk ve dünyada en hizli büyüyen zaman bankasi olan www.zumbara.com u kurdu. Kendisinin de hayatini dönüstüren Anadolu Jam’lerin tohumunu Anadolu’da atan ekipte yer alan Aysegül, Anadolu Jam kolaylastiriciligi yapmakta. Ayni zamanda su siralar sosyal degisim ve sosyal teknoloji ile ilgilenen kisiler arasinda topluluk olusturmak niyeti ile Things ekibinde yer aliyor. Kendi kisisel yolculugu, güvene dayali iliskiler ve topluluklar, sosyal teknolojiler ile sosyal degisim ve masallarin sifali yani kesfettigi ve takip ettigi tutkulari.
www.zumbara.com | www.yourthings.org | http://www.anadolujam.com
PARA YERİNE ZAMANIN KULLANILDIĞI , BİR ARMAĞAN KÜLTÜRÜ UYGULAMASI : ZUMBARA – ZAMAN KUMBARASI
İYTESEM ve İYTE Mühendislik İşletmeciliği Ana Bilim Dalı’nın ortak düzenlediği seminerlerin bu dönemki teması “Sosyal Girişimcilik” oldu.  Bu bağlamda 14 Aralık 2015’te İYTESEM’deki ilk konuk Zumbara’nın kurucularından Ayşegül Güzel, üniversite sonrası özel sektörde kısa süreli çalışma deneyimlerinden sonra özellikle Barcelona’daki çalışma deneyimiyle dünyada 36 ülkede kullanılan alternatif ekonomiler üzerine kafa yorarak zaman bankasını Facebook tarzı bir modelle Türkiye’de uygulama fikrini gerçekleştirmek  için Zumbara.com’u kuruluşunu anlattı. Kuruluş aşamasında çok fazla insanla konuştuğunu – kağıt ve kalemle  hep çalıştığını anlatan Güzel, Zumbara’nın gelişimini anlatırken şunları aktardı:  “Süreç cahil cesareti gerektirecek kadar zor ama çok güzel. İnsanlar aslında tutku ve yürek gördükleri zaman sizlere çok yardımcı oluyorlar. En temelde vicdan ve niyet var. Hayatın akış hızının karşısında artık nefes alacak kadar yavaşlayan, “Küçük güzeldir” felsefesiyle hareket eden insanlar sistemin  araçlarını kullanırken,iyileştirirken neyi değil nasıl yaptığını önemsiyor, sistem değişirken hiç kimse dışarıda kalsın istemiyor.Kendi kendimize yetebilirliğimizi anlamaktakas ekonomisini kullanmakla mümkün.”
Zumbara Nedir?
Sahip olduğunuz bir bilgi –yetenek ya da ayırabileceğiniz bir zaman diliminde yapabileceğiniz bir iş karşılığında sistem içindeki bir başka kişiden de ihtiyacınız olan bir hizmeti bu şekilde alabilmenin, sahip olduklarımızı vererek ihtiyaç duyduklarımızı alma platformudur.(zumbara.com) Sosyal teknoloji ve aktivizm ile paylaşım için yourthings.org ; sosyal, ekolojik, ekonomik değişim için bireysel dönüşüme niyeti olan bireylerin paylaşımı için anadolujam.com diğer paylaşma alanlarıdır.
[/toggle]
[toggle title=”ZAFER ÇAKMAK – ‘ AGILE METODOLOJİLER VE SCRUM PRATİKLERİ ‘”]
13.04.2015, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI: ZAFER ÇAKMAK, Kod Gemisi Yazılım Şirketi Kurucu Ortağı
[/toggle]
[toggle title=”NURGÜL BİÇER – ‘ PROJE YÖNETİMİNDE YENİ TRENDLER ‘”]
30.04.2015, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI: NURGÜL BİÇER, Oanda Mühendislik ve Danışmanlık Eğitimcisi ve Danışmanı
[/toggle]

  • 2014 YILI SEMİNERLERİ

[toggle title=”MURAT YILDIZ – ‘ YETENEK YÖNETİMİ- GİRİŞİMCİLİK ve YARATICILIK ‘”]
MYildiz1
09.12.2014, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
http://sem.iyte.edu.tr/murat-yildiz/
[/toggle]
[toggle title=”SEDEF UZGÖREN – ‘ ROL OYUNLARI VE DURUM KURGULARIYLA ÇATIŞMADA DUYGU YÖNETİMİ ‘”]
12.11.2014, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI: Sedef UZGÖREN, EKOSEM Eğitmeni
[/toggle]
[toggle title=”ZEYNEP SALAHUR – ‘ ZAMANI VERİMLİ KULLANMANIN HAYATIMIZ İÇİN DEĞERİ VE SAHİP OLDUĞUMUZ FARKLI ROLLERİ ZAMAN İÇİNDE YÖNETEBİLMEK ‘”]
ZSalahur1
31.10.2014, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
LİNK: http://sem.iyte.edu.tr/zeynep-salahur/
[/toggle][toggle title=”TOLGAHAN OYSAL – ‘ AR-GE PROJESİ HAZIRLAMA VE YÜRÜTME SEMİNERİ ‘”]
IMG_20140516_162736
 
 
 
 
 
 
16.05.2014, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
Tolgahan OYSAL, YEKARE Danışmanlık Direktörü
Seminerde OECD’nin Frascati ve Oslo kılavuzlarına göre ar-ge ve inovasyon kavramları açıklanmış, destek kapsamı sabit olan ar-ge ve inovasyon proje desteklerinden TÜBİTAK 1507 ve KOSGEB Endüstriyel Uygulama Destek programı, çağrı usulüyle verilen TÜBİTAK 1511 ve İZKA destek programları,  TÜBİTAK TEYDEB – 1512 – Girişimcilik Aşamalı Destek Programı ve KOSGEB nitelikli eleman istihdam desteğinden ayrıntılı şekilde bahsedilmiştir. Sonrasında proje hazırlamada dikkat edilecek hususlarla ilgili bilgi verilmiş, desteklenmeyen projeler ve giderler açıklanmıştır. Proje yürütülürken dikkate alınması gereken planlama,kontrol,risk yönetimi unsurlarıyla ilgili kritik bilgiler aktarılmıştır.
[/toggle]
[toggle title=”HALUK GÖKMEN – ‘ AR-GE MENTOR AĞI PROJESİ ‘”]
IMG_20140521_101033
 
 
 
 
 
 
21.05.2014, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
Haluk GÖKMEN, Ege Sistem Ar-Ge ve İnovasyon Proje Destek Merkezi Proje Yöneticisi
“TÜBİTAK 1601 Özel Sektör Firmalarının Ar-Ge ve Yenilik Kapasitesini Arttırmaya Yönelik Mentorluk Mekanizması Geliştirilmesi ve Uygulanması Programı” kapsamında desteklenen “Protein Destekli Ar-ge Mentor Ağı “ projesi kapsamlı şekilde anlatılmıştır.
Öncelikli teknoloji alanları ve İzmir’in anahtar sektörleri gözönünde bulundurularak seçilecek KOBİ’lere TÜBİTAK destekli ücretsiz Ar-Ge rehberliği sağlayacak projeyle ilk etapta 20 işletmeye 9 ay boyunca ücretsiz mentorluk (rehberlik) hizmeti verilecektir. Bu süre içinde işletmelerin Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini artırmaları ve % 75 hibe desteği alabilecekleri bir Ar-Ge projesi geliştirmeleri sağlanacaktır.
KOBİ’lerin başvuru kriterlerine  ve neler kazanacaklarına , mentorluk şartlarına da değinen GÖKMEN, proje takvimini açıkladı ve Türkiye’de ilk kez bu proje kapsamında kurulacak ulusal Ar-Ge mentor ağıyla da ilgili bilgi verdi.
[/toggle]
[toggle title=”FATİH AVCI – ‘ HATASIZ GİRİŞİMCİLİK ‘”]
IMG_20140520_195620
 
 
 
 
 
 
20.05.2014, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
[/toggle]
[toggle title=”SELÇUK KARAATA – ‘ TÜRKİYE’DE İNOVASYON ‘”]
IMAG0292
 
 
 
 
 
21.04.2014,İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
http://sem.iyte.edu.tr/selcukkaraata
SELÇUK KARAATA,Yaşar Üniversitesi Araştırma,Geliştirme ve  Uygulama Merkezi(YAGEM) Koordinatörü
Sayın KARAATA sunumunda öncelikle geleceğin yol haritasını çizerek dünya coğrafyasının gelecekte mali durumu ve öne çıkacak sektörler hakkında bilgi vermiştir. İnovasyonun tanımını yaparak rekabet piramidindeki yeri üzerinde durmuştur. 2003-2023 dönemi Ulusal Bilim ve Teknoloji Stratejisi’nde bilgi ve iletişim teknolojileri yönünden izlenecek politika ve hedeflerden bahsederek bilgi toplumu stratejisini oluşturan unsurlara ve Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 2011-2016 dönemi Ulusal İnovasyon Stratejisi’ne değinmiştir.
Sonrasında Türkiye’den çıkan dünyada yankı uyandırmış inovasyon örneklerinden Yonca Onuk Tersanesi’nde üretilen ve ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından da kullanılmakta olan üstün nitelikli gemiyi ve Prof.Dr.Ahmet Duyar tarafından yapılan, dünyanın en iyi 40 icadından biri olarak gösterilen, elektrik motorlarının bozulmasını önceden haber veren MCM cihazını anlatan KARAATA,  birçok inovasyonun da doğadan nasıl esinlenerek yapıldığını örneklerle aktarmıştır.
[/toggle]
[toggle title=”MEHMET KOCABAŞ – ‘ YARATICILIK VE İNOVASYON ‘”]
26.03.2014İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI:MEHMET KOCABAŞ  www.kocabasegitim.com
[/toggle]

  • 2013 YILI SEMİNERLERİ

[toggle title=”TARKAN TEKCAN – ‘ DÜN,BUGÜN,YARIN ‘”]

 
 
 
 
 
 
23.12.2013,İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI:TARKAN TEKCAN, VESTEL Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü
[/toggle]
[toggle title=”NURİ AZBAR – ‘ YEŞİL KAMPÜS ‘”]
12.12.2013, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI: Prof.Dr.Nuri AZBAR, Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü
[/toggle]
[toggle title=”TUĞRUL KIRMIZI – ‘ KORUMA KAVRAMLARI VE YOK EDİLEN ANILAR ‘”]
TugrulKırmızı
 
 
 
 
 
 
29.11.2013, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI: Dr.TUĞRUL KIRMIZI,  DEÜ Emekli Öğretim Üyesi, www.tugrulkirmizi.com
[/toggle]
[toggle title=”EMEL ÖNCEVARLIK – ‘ AİLE ŞİRKETLERİ VE KURUMSALLAŞMA ‘”]
03.12.2013İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI:EMEL ÖNCEVARLIK, Rennova  Teknik Danışmanlık  Direktörü  http://sem.iyte.edu.tr/emel-oncevarlik/
[/toggle]
[toggle title=”UĞUR YÜCE – ‘ TÜRKİYE: DÜNYA NEREYE GİDİYOR? BİZ NEREDEYİZ? ‘”]
SAM_0191
09.05.2013, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI:UĞUR YÜCE,Enda Enerji Holding COO-Yürütmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, http://www.ozetkitap.com/
[/toggle]
[toggle title=”CEMAL AYDOĞAN- ‘ KARİYER VE HAYAT DENGESİ ‘”]
IMAG2447
30.04.2013, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI:CEMAL AYDOĞAN, Hayes Lemmerz İnci Çelik ve Hayes Lemmerz Jantaş Genel Müdürü
[/toggle]
[toggle title=”CAHİT GÜNAYDIN – ‘ İNOVASYON ‘”]
04.03.2013, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI:CAHİT GÜNAYDIN, İnovasyon Yönetimi – Yenileşim Danışmanı
[/toggle]
[toggle title=”SELİM YAŞAR – ‘ GİRİŞİMCİLİK ‘”]
20130227_200138_1
27.02.2013, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI:SELİM YAŞAR,Yaşar Holding Eski Yönetim Kurulu Başkanı
[/toggle]

  • 2012 YILI SEMİNERLERİ

[toggle title=”OSMAN CAN ÖZCANLI – ‘ TASARIM GİRİŞİMCİSİ OLMAK ‘”]
SAM_0363
04.12.2012, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI:OSMAN CAN ÖZCANLI, OZPack Kurucusu

[/toggle]
[toggle title=”ALİ NAİL KUBALI – ‘ 21.YÜZYIL BAŞLARINDA GLOBAL ARENDA KRİZLER VE TÜRKİYE ‘”]
SAM_0299
29.11.2012, İYTESEM – Tepekule İş Merkezi / İZMİR
KONUŞMACI: Ali Nail KUBALI, NCM Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
[/toggle]